Windmolen datalogsysteem

Om de juiste werking van een nieuw type compacte windmolen te onderzoeken is een vol-continu datalogsysteem voor analoge sensoren uit een DAQ-unit en digitale informatie uit de inverter ontwikkeld.

Pilotplant gloeigasoven

Voor een pilotplant (nabootsen van gas en temperatuurprofielen op staal) is een Scada-systeem ontwikkeld. Per oven besturen twee slave realtime controllers de ovens. Supervisory controller voor opslag en receptuur invoer.

Milieumeetwagen rookgassen

Voor de interne miliedienst van een multinational is een datalogsysteem gerenoveerd om het verregaand geautomatiseerd milieumeten te ondersteunen.

Pre-compliance EMC tester

Voor een EMC testlab is software ontwikkeld om het rapportage proces volledig digitaal, papierloos, in te richten. Verschillende curves om de metingen automatisch te toetsen aan de norm.

Power supply support software

De ontwikkeling van support software voor een nieuwe generatie power supplies. Arbitraire golfvormen automatisch programmeren en validatie door een emulator.

Communicatie tool

Deze communicatietool schrijft en leest strings die met embedded systemen communiceren. Ontwikkeld om de functionaliteit te testen.

Fundatietester sw extensie

Een uitbreiding op bestaande high-speed fundatietest software. De gecodeerde ruwe data wordt hiermee ontsloten voor gebruik in de rapportage en verdere analyses.

Yachting software

Renovatie en debugging van verschillende generaties en uitvoeringen van LabVIEW-gebaseerde supervisory visualisatie software voor (mega)jachten.

Robot wandcleaner dashboard

Master control van een semi-autonome robot waarmee de vertikale wanden van tanks en vaten in de industrie gereinigd kunnen worden. Diverse views om de betrokkenen optimaal te informeren en dataopslag voor evaluatie en rapportage.

Robot wandcleaner planner

Het vooraf plannen van de activiteiten van een semi-autonome vertikale wandcleanerrobot. De paden wordt automatisch opgewekt en een simulator geeft inzicht in het geplande cleaningproces.

Robotisering bundelreiniger

Onderzoek naar en het oplossen van de technische bottlencks die het robotiseren van een bestaand type bundelreiniger in de weg staan. Algoritme ontwikkeld voor een efficiente reinigingsvolgorde met bijhorende posities en asrotaties.

8 CIP robots kaasfabriek

Acht robots wrongel-verwijdering toepassing van een nieuw ontwikkeld motion-control systeem op een kaasfabriek te Bleskensgraaf. De software is een motion sequencer die de snelle synchrone assen van de spuitkop aanstuurt na een trigger van de plantPLC. Verder aanzet tot patroon-ontwerp automatisering.